Tommorrowland

© JB

Twee weekends Tomorrowland: Boom één wil volksraadpleging

Boom één wil een volksraadpleging over het feit of Tomorrowland in de toekomst vast twee weekends mag plaats vinden. Er zijn duidelijk voorstanders zeggen ze, maar er is ook kritiek.

Jan Boey

Inmiddels is bekend geraakt dat de gemeentebesturen van Rumst en Boom en ook de provincie in gesprek zijn over het al dan niet toelaten van twee weekends Tomorrowland vanaf de editie 2017. Eerder in 2014 met de tiende verjaardag van Tomorrowland werd het festival al een keer over twee weekends georganiseerd.

"Er zijn duidelijk voorstanders, maar er is ook kritiek. Boom één wil hierover een ernstig debat met alle Bomenaars. Het gemeentebestuur moet kiezen voor haar inwoners, het 'Grote Geld' is niét de enige factor", vindt Patrick Marnef van de partij Boom één.

Boom één vindt dat in 2014 alles zonder enige inspraak is beslist en dat de extra inkomsten niet of amper terugvloeien of geïnvesteerd worden in de buurt rond De Schorre. Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) wenste op dit politieke statement van Boom één (voorlopig) niet te reageren.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid