Vrouwelijke fietser (86) overlijdt na aanrijding met vrachtwagen

Foto: wjn

Vrouwelijke fietser (86) overlijdt na aanrijding met vrachtwagen

Print

In de Gentse deelgemeente Gentbrugge is woensdag een 86-jarige vrouw overleden nadat ze op haar fiets aangereden werd door een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur had de vrouw in principe moeten opmerken in zijn dodehoekspiegel, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde woensdagnamiddag op het kruispunt van de Braemkasteelstraat en de Land van Rodelaan. De 86-jarige vrouw werd aangereden door een vrachtwagen en ze overleed ter plaatse.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen had een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. “Een Poolse vrachtwagen stond in de file te wachten om links de Braemkasteelstraat in te rijden. Op een bepaald moment, toen de vrachtwagen voor twee derde op het zebrapad stond, stak een 86-jarige dame uit Gentbrugge het zebrapad over. Eveneens op dat moment zette de vrachtwagen zich terug in beweging en kwam het slachtoffer onder de wielen van de vrachtwagen terecht”, zegt het parket.

De 46-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur had niet gedronken en er werden geen onregelmatigheden vastgesteld met de tachograaf of de verzekering.

Nu in het nieuws