© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Festival maakt zich klaar voor 41ste editie

Op 28, 29, 30 en 31 juli wordt het Boechoutse Molenveld opnieuw ‘the place to be’ voor wie houdt van eclectische muziek, exotische hapjes en drankjes, liters zweet en tonnen ambiance. “Met dank aan onze talrijke vrijwilligers”, vertelt persverantwoordelijke Kobe Leestmans (26).

Patrick Van Dyck

De slogan ‘Je kan de wereld zien in Boechout’ vat het gratis festival Sfinks Mixed perfect samen. “En die superdiverse wereld willen we ook aan de allerkleinsten tonen”, vertelt Kobe Leestmans. “Daarom is het zo belangrijk dat we blijven inzetten op jonge gezinnen. Zij zijn de toekomst van dit festival.”

Wie hier als kind met zijn ouders is geweest, komt volgens Leestmans vaak terug. “Daarom is het belangrijk dat we hen onderweg niet verliezen.” Of de grotere plaats die dj’s innemen op de affiche op die manier te verklaren is? “Absoluut. DJ’s zij nu eenmaal razend populair bij de jeugd. Bij ons spelen ze clubmuziek uit de hele wereld. Ze slaan met hun exotische en eclectische beats een perfecte brug tussen Westerse en niet-Westerse muziek.”

Om alles gratis te houden, blijft Sfinks Mixed rekenen op de talrijke vrijwilligers. “Zij maken dit festival uniek. Velen van hen zorgen voor eten en drank. Zo kunnen we werken met onze eigen catering, die zorgt voor de meest diverse drankjes en hapjes.”

Veruit de meeste vrijwilligers komen uit Boechout zelf. “Dat bewijst dat het festival leeft in dit dorp. Wie ‘Boechout’ hoort, denkt vaak eerst aan Sfinks Mixed.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio