© JEFFREY GAENS

Genk moet al vol aan de bak in Europa League: “Zware voorbereiding is geen excuus”

Donderdag ontmoet Racing Genk Buducnost Podgorica uit Montenegro in de heenmatch van de tweede voorronde van de Europa League. Volgens coach Peter Maes moeten de Limburgers absoluut doorstoten naar de volgende ronde.

“We hebben een zware voorbereiding achter de rug, maar dat mag geen excuus zijn om ons niet te kwalificeren”, aldus Maes woensdag tijdens een persbabbel. Kapitein Thomas Buffel wil in de thuismatch van donderdag al een flinke tik uitdelen, zodat Genk met een gerust gemoed naar Montenegro kan trekken.

“Er zijn niet echt zwakkere ploegen in de Europa League”, zei een ontspannen Peter Maes. “Buducnost Podgorica is een jong en dynamisch team, dat goed in blok speelt en weinig kansen weggeeft. Ze kunnen er ook gevaarlijk uitkomen. Maar toch is er een klasseverschil met onze jongens, en moeten we straks gewoon een ronde verdergaan. We hebben inderdaad een zware voorbereiding van drie weken achter de rug, die zeker in de kleren zal kruipen. Een excuus is dat echter niet.” Maes blikte zelfs al vooruit. “De ambitie is om zeker de poulefase van de Europa League te halen. Dan moeten we donderdag meteen vol aan de bak.”

Buffel: “Ik heb heel veel goesting”

Maes kan daarvoor alvast rekenen op kapitein Thomas Buffel. “Ik heb heel veel goesting om iets te tonen in Europa”, aldus de 35-jarige flankspeler. “We zijn twee jaar weggeweest van het Europese toneel. We zijn erg gretig om te laten zien dat we daar toch wel thuishoren.” Buffel heeft van de tactische bespreking onthouden dat Buducnost Podgorica gevaarlijk is op de counter. “We mogen zeker niet blindelings aanvallen en de deur achteraan openzetten. Het komt er op aan hun blok op een slimme manier te ontwrichten. Zo moeten we in de heenmatch al het verschil maken. Door nu een flinke tik uit te delen, kunnen we volgende week met een gerust gemoed naar Montenegro afzakken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League