Spaanse toerist moet Myanmar verlaten wegens Boeddha-tatoeage

De tempelstad Pagan. Foto: shutterstock

Spaanse toerist moet Myanmar verlaten wegens Boeddha-tatoeage

Print

Een Spaanse toerist moet het overwegend boeddhistische land Myanmar verlaten omdat er een zichtbare tatoeage van Boeddha op zijn been prijkt. Dat melden de lokale overheden.

Cesar Hernandez en zijn vrouw moesten zondagavond de historische tempelstad Pagan verlaten. Ze werden op de bus richting Rangoon gezet. “Sommige mensen hebben foto’s van zijn tatoeage genomen en hebben de politie ingelicht. De politie heeft hen dan, voor hun eigen veiligheid, het advies gegeven Pagan te verlaten”, zegt Kyaw Thu Win, een medewerker van de lokale overheid in Pagan.

Volgens Aung San Win van het ministerie van Religieuze Zaken, krijgen de twee nu het advies om zich niet meer in Myanmar te laten zien. “We hebben geen reden om hen eruit te zetten”, klinkt het. “Maar we vragen hen om voor hun eigen veiligheid te zorgen. Want sommige mensen zouden de tatoeage op zijn been kunnen zien als een belediging voor hun religie.”

Wellicht zal het koppel maandagavond het vliegtuig richting de Thaise hoofdstad Bangkok nemen, zo luidt het nog bij de luchthavenpolitie in Rangoon.

Myanmar kent sinds enkele jaren een opstoot van boeddhistisch radicalisme. Het beledigen van de religie is ook verboden in het land.

.

Nu in het nieuws