“Panama bereid te onderhandelen over uitwisselen fiscale gegevens”

Foto: BELGA

“Panama bereid te onderhandelen over uitwisselen fiscale gegevens”

Print

De Panamese ministers hebben zich tijdens een onderhoud met minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) akkoord verklaard om onderhandelingen op te starten over het automatisch uitwisselen van fiscale gegevens. “Een aanzienlijke stap.”

Donderdag was er een onderhoud tussen de vertegenwoordigers van de Panamese regering, met name de Viceministers van Financiën en Buitenlandse Zaken, en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

“We zitten in een tijdperk waarin fiscale fraude en belastingontwijking -terecht- niet meer getolereerd wordt. Om de strijd tegen fraude en ontwijking op een degelijke manier te kunnen voeren, is informatievergaring en informatiedeling van cruciaal belang”, stelt Van Overtveldt.

“We hebben heel wat extra maatregelen genomen, maar uiteraard volstaan die nationale maatregelen niet, als ze niet geflankeerd worden door een goede informatie-uitwisseling op internationaal niveau.”

“De delegatie van Panama heeft zich tijdens het onderhoud akkoord verklaard om onderhandelingen op te starten over de automatische uitwisseling van fiscale gegevens. Dit is een aanzienlijke stap vooruit richting meer fiscale transparantie in de strijd tegen fiscale fraude en belastingontwijking”, besluit de minister.

Nu in het nieuws