Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel lezen? Meld je aan als abonnee, of start nu jouw gratis proefabonnement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

Margo Voets: “Beter dan ooit verwacht”

Beachvolleybal BK-manche Roeselare

Antwerpen -

Nadat ze vorige week in Sint-Niklaas voor het eerst net naast de halve finale gegrepen hadden, konden Margo Voets en Lotte Vandendriessche in Roeselare voor de tweede week op rij beslag leggen op de vijfde plaats.

“Dit is beter dan we ooit hadden verwacht. Het gaat in stijgende lijn”, blikt Margo Voets terug. “Dat we nu regelmatig met Dries Hoeyberghs trainen, werpt duidelijk vruchten af. Hij heeft ons meer specifiek leren trainen. Nu gaan we twee keer per week naar Beerse om specifieke shots te oefenen.”

“Dat het zo vlot zou lopen, had ik nooit durven te denken. We misten de eerste manches en de nodige voorbereiding, omdat ik nog met de nationale zaalploeg aan de slag was. Pas daarna heb ik me samen met Lotte op het beachvolleybal gestort. Aanvankelijk bescheiden, maar uiteindelijk slagen we er nu wekelijks in om ons voor de Grand Slam op zondag te plaatsen.”

“Toch kunnen we heel wat beter. De bedoeling is om te pieken tegen de finales in Knokke, daar gaan we resoluut voor de halve finales. De voorbije weken was het twee keer net niet, maar er is progressie. Aalst, Menen, Leuven en Maaseik moeten nog komen. We hebben dus nog vier kansen om een halve finale te spelen. En daarna? In Knokke weet je nooit. Bij de vrouwen steekt er niemand echt bovenuit. Het verschil tussen de ploegen die op zondag aantreden is zo miniem dat verrassingen schering en inslag zijn. Hopelijk kunnen wij zondag in Aalst voor een eerste uitschieter zorgen. Al moeten we toch opletten, want ondanks onze sterke prestaties, moeten we onze plaats op de hoofdtabel nog altijd via de kwalificaties afdwingen.”