© AFP

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Opnieuw 17 arrestaties na aanslagen Istanbul, waaronder 11 Russen

De Turkse autoriteiten hebben in de nacht van maandag op dinsdag nog eens 17 verdachten opgepakt. Het totaal aantal arrestanten na de driedubbele aanslag op de luchthaven in Istanboel ligt daarmee op 30, bericht het Turkse persagentschap Dogan dinsdag. Het gaat deze keer om elf Russen en zes Turken.

Over de exacte identiteit van de arrestanten gaf het agentschap geen informatie. Bij de aanslag op de luchthaven Atatürk op 28 juni vielen 45 doden.

Zondag nog werden 13 verdachten opgepakt, onder wie drie buitenlanders. Bovendien werden zondag twee Kirgizi gelinkt aan Islamitische Staat opgepakt op de luchthaven in Istanboel. In hun bagage trof de politie nachtkijkers, militaire kledij en twee paspoorten aan die niet toebehoorden aan de twee arrestanten, schreef Dogan maandag al. Beide mannen waren vanuit Oekraïne naar Turkije gevlogen, meldt de zender NTV.

De Turkse autoriteiten hebben de beveiliging op de luchthaven sterk verhoogd. Sinds zondag patrouilleren tachtig leden van de speciale eenheden op de luchthaven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio