Beschonken inspecteur Antwerpse politie veroorzaakt ongeval

De verhakkelde auto van de dronken inspecteur wordt getakeld. Foto: gva

Beschonken inspecteur Antwerpse politie veroorzaakt ongeval

Print
Ranst -

Een inspecteur van de lokale politie van Antwerpen heeft zaterdagavond op de E313 in Ranst in dronken toestand een ongeval veroorzaakt. Het parket heeft zijn rijbewijs ingetrokken.

Het ongeval gebeurde zaterdagnacht omstreeks 1 uur op de E313/E34 richting Hasselt. Tussen het tankstation en het knooppunt Ranst raakte de inspecteur de controle over zijn wagen kwijt. De auto vloog van de weg, belandde in de grasberm en reed nog tientallen meters verder. De politieman raakte daarbij lichtgewond. Hij werd voor verzorging overgebracht naar een ziekenhuis in Lier. Zijn wagen raakte ernstig beschadigd.

Zoektocht naar dienstwapen

De agenten van de federale wegpolitie die ter plaatse kwamen trokken grote ogen toen ze vaststelden dat hun Antwerpse collega stomdronken in zijn wagen zat. Naast hem lag zijn kogelwerend vest. De agenten van de wegpolitie vreesden dat de inspecteur zijn wapen was kwijtgeraakt bij het ongeval. De struiken in de buurt werden doorzocht, maar er werd geen wapen gevonden. Gisteren werd duidelijk dat de betrokken inspecteur zijn dienstwapen niet bij had op het moment van het ongeval.

Nadat de inspecteur een positieve ademtest had afgelegd, stelden de agenten van de wegpolitie een proces-verbaal op tegen hun Antwerpse collega. Het parket besliste om zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen in te trekken. De inspecteur zal zich later voor de feiten moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Behalve een gerechtelijke vervolging, riskeert de politieman ook nog een tuchtrechtelijke vervolging.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio