Opnieuw schepen betrapt op dronken rijden, burgemeester wordt het "danig moe"

Print

Bart Brughmans, oud-burgemeester Dirk De Kort (onder), huidig burgemeester Koen Verberck (rechts) Foto: gva

Brasschaat -

In Brasschaat is nu een vierde schepen betrapt op dronken rijden, na eerder schepen van Ruimtelijke Ordening, Lokale Economie en Toerisme Tom Versompel (N-VA), oud-burgemeester Dirk De Kort (CD&V) en schepen van Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA). Ditmaal gaat het om Bart Brughmans (CD&V), OCMW-voorzitter en schepen van Financiën en Senioren. Dat meldt de regionale Antwerpse televisiezender ATV en is bevestigd door waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA).

Eerder liepen drie Brasschaatse politici tegen de lamp. Schepen voor Ruimtelijke Ordening, Lokale Economie en Toerisme Tom Versompel (N-VA) werd voor de derde keer op korte tijd betrapt op dronken rijden .

Eind juni raakte ook bekend dat oud-burgemeester Dirk De Kort (CD&V) dronken achter het stuur zat . Na de Scheldeprijs werd hij tegengehouden toen hij een stilstaande wagen had aangereden. Schepen voor Mobiliteit Luc Sevenhans (N-VA) is ook niet onbesproken. Na de Dorpsdag stapte hij met een glaasje teveel op in de auto en reed hij naar huis.

"Danig moe"

Nu is een vierde persoon betrapt op rijden onder invloed, meldt ATV. Het gaat om Bart Brughmans (CD&V), OCMW-voorzitter in Brasschaat en schepen van Financiën en Senioren. "Hij heeft het mij maandagmiddag per mail gemeld en zijn excuses aangeboden", zegt Koen Verberck, waarnemend burgemeester in de plaats van vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

"Ik hoop dat het nu ophoudt, want ik begin dit soort nieuws danig moe te worden. Als schepen heb je een voorbeeldfunctie en daar ga ik de betrokkenen nog eens duidelijk op wijzen." Een van de eerder betrapte schepenen, Luc Sevenhans, had vorige week in een reactie nog aangegeven dat "het als politicus moeilijk is om nooit te drinken" omdat dat "deels bij de job hoort". Daar wil Verberck echter niet van weten. "Het is niet omdat je sociale verplichtingen hebt dat je moet drinken", stelt hij. "Als bestuursleden hebben we de verantwoordelijkheid om een goed voorbeeld te vormen, onder meer voor de kinderen in onze gemeente."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio