© TOM GOYVAERTS

‘Bekend’ trio nog onderweg naar Lierse

Met een eerste oefenmatch in en tegen Zandhoven (0-8) is de kop er sinds zaterdag helemaal af voor Lierse. Terwijl hoofdcoach Eric Van Meir met tevredenheid achterom keek, wil manager Roel Rymen de komende dagen de resterende transferdossiers afronden.

KURT GULDENTOPS

Thomas Wils met grote zekerheid, Dodo Elgabas wellicht en Ayub Masika best mogelijk. Het zijn de drie resterende transferdossiers die Lierse de komende dagen hoopt af te ronden. Waarbij vooral rond dat van Ayub Masika nog een vraagteken kleeft. Lierse zat al opnieuw rond de tafel met RC Genk, maar een akkoord is er nog steeds niet. De pijlsnelle Keniaan zou vanwege interlandverplichtingen sowieso wat later aansluiten, maar op het Lisp doen ze er niet flauw over dat ze Masika graag snel aan de kern willen toevoegen.

Dat geldt trouwens ook voor Thomas Wils, die gisteren op het vliegtuig zat van Hongarije naar België. Met in zijn reiskoffer een verbreking van zijn contract bij Szombathelyi Haladas. Dat moet de weg vrijmaken voor een terugkeer naar zijn oude liefde, met wie hij overigens al een akkoord heeft.

Derde target is Dodo Elgabas, ook al ex-Lierse. De aanvaller heeft er twee bevredigende seizoenen opzitten bij Wadi Degla, maar wil graag terug naar vrouw en kind die al die tijd in hun woning in Lier zijn gebleven. Elgabas past met zijn positieve ingesteldheid ook in de toekomstplannen van Lierse als bijkomende offensieve kracht.

Voor Zizo is er geen plaats meer in de kern. Hij keek zaterdag toe van aan de zijlijn en vangt het seizoen weldra aan in de B-kern. Daarin toeven onder meer ook nog Diaby, Nelson en Chair.

Hoofdcoach Eric Van Meir blikte alvast met tevredenheid terug op de eerste werkweek.

“We hebben er nu tien trainingen opzitten en die hebben de jongens goed verteerd. De medische testen hadden al aangetoond dat nagenoeg alle spelers hun huiswerk tijdens de vakantie perfect hebben afgewerkt. Dat is positief. Woensdag in Lint krijgen alle jongens nog één helft speeltijd, vanaf zaterdag tegen RC Genk schakelen we een versnelling hoger. Op termijn wil ik de kern afromen tot 21 à 22 volwaardige spelers. Allemaal jongens die een plaats in het elftal kunnen opeisen. Het wordt een loodzware competitie en we zullen veel wisselgeld nodig hebben. Iedereen zal voldoende aan bod komen.”

Meer voetbalnieuws