© Patrick de Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Grand Café De Rooden Hoed behield eeuwenoude naam dankzij 'de bomma'

Het mosselseizoen is fors gestart, want de schelpen zijn gul gevuld dit jaar. Proeven dus: in het oudste restaurant van de stad, dat alleen door tussenkomst van de bomma zijn naam behield: Grand Café De Rooden Hoed.

Johan Van Baelen

De immer goedlachse Cas Goossens nam drie jaar geleden samen met zijn partner en chef-kok Hans Lachi het ter ziele gegane restaurant De Rooden Hoed over.

Dat was een beetje thuiskomen voor Cas, want hij had de zaak leren kennen toen hij er als dertienjarige een vakantiejob deed. Met Hans maakte hij er een laagdrempelig Grand Café van. “We hebben lang getwijfeld over de naam. Vrienden en kennissen zegden: ‘Verander die naam. Hij is besmeurd door het faillissement. Maar mijn bomma was categoriek: ‘Ge zijt zot. Hou die naam, dat is een begrip in Antwerpen.’ Ik ben blij dat ik naar haar heb geluisterd. We hebben geschriften van restaurant De Rooden Hoed in de achttiende eeuw en een café met die naam in de zestiende eeuw.”

“En we willen nog meer café in de zaak steken. Het kleinste hoekje van het Grand Café gaan we omvormen tot de kleinste bar van ’t stad.”

Grand Café De Rooden Hoed, Oude Koornmarkt 25, www.deroodenhoed.be

Lees meer over de kwaliteit van Mosselen Natuur in Gazet van Antwerpen van zaterdag

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio