© Facebook

Burgemeester van Kempense Lille waarschuwt: "Stel gps juist in"

Op dit eigenste moment vindt er vanuit heel België een ware volksverhuizing plaats richting Rijsel, Lille op z'n Frans. En dat Lille mag zeker niet verward worden met de gemeente Lille in de stille Kempen. Via een ludiek Facebookfilmpje waarschuwt Paul Diels, de burgemeester van het Vlaamse Lille, om zeker de gps niet verkeerd in te stellen.

JoRo

"Let op als je naar de Rode Duivels wil straks", zo spreekt burgemeester Diels vanop de parking van amateurclub KFC Lille. "Zorg dat je gps op Frankrijk staat en niet op België als je de bestemming invoert. Anders kom je hier terecht: in het stadion van KFC Lille en hier ga je vanavond Eden Hazard en Kevin De Bruyne niet aan het werk zien."

Het mag dan al ludiek bedoeld zijn, maar enkele Engelse supporters konden er in 2010 iets minder hard mee lachen. Vier supporters van voetbalclub Liverpool staken enkele jaren geleden het Kanaal over om de wedstrijd in de Europa League tegen Rijsel te volgen. Groot was hun verbazing toen ze tot het besef waren dat ze naar het verkeerde Lille waren gereden.

MEER OVER EK Voetbal in Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio