© rr

Het monster van Loch Ness is dood gevonden (of is er toch meer aan de hand?)

Nessie, het legendarische monster dat in het Schotse Loch Ness zou wonen, is dood. Althans, dat werd even gedacht nadat een wandelaar bizarre overblijfselen gevonden had aan het meer. Later bleek echter dat het mysterie toch nog niet opgelost is.

mtm

Een man die langs het Schotse meer op wandel was met zijn hond, kon zijn ogen niet geloven toen hij plots een gigantisch karkas zag liggen. “Ik heb haar gevonden”, dacht de man. “Ik heb Nessie gevonden. Het legendarische monster is dood.”

De verhalen over het monster van Loch Ness zijn al eeuwenoud, maar het bestaan van Nessie is nog nooit aangetoond. Al bestaan er wel meerdere theorieën over. In de loop der jaren zouden al duizenden mensen het dier gezien hebben.

De wandelaar dacht dat hij nu het echte bewijs had gevonden en nam meteen enkele foto’s van de overblijfselen. Hij stuurde die vervolgens door naar een dierenreddingscentrum, die de beelden op Facebook (zie onderaan) plaatste.

De foto’s gingen meteen de wereld rond. Was hét bewijs dat Nessie ooit had bestaan, nu eindelijk gevonden? Vreugdevolle reacties over de vondst werden afgewisseld met treurige berichten, van mensen die rouwden om de dood van het monster.

Maar is het mysterie wel echt opgelost? Neen, zo bleek enkele dagen nadat de beelden online verschenen waren. Het karkas maakte deel uit van een set van een tv-show.

Nog wat blijven zoeken dus...

Vastgoed

Jobs in de regio