© REUTERS

UEFA eert slachtoffers van aanslag in Istanboel voor EK-kwartfinale Polen - Portugal

Spelers en supporters zullen donderdagavond in het Stade Vélodrome in Marseille applaudisseren, vlak voor de EK-kwartfinale tussen Polen en Portugal. Zo wil de Europese Voetbalbond eer betonen aan de slachtoffers van de aanslag op de luchthaven Atatürk in Istanboel en van “andere aanslagen die tijdens het EK hebben plaatsgevonden”. Dat meldt de UEFA.

Met een minuut applaus zullen ook de supporters aanwezig op de EK-fanzones donderdagavond de slachtoffers eren. Ze worden verzocht om een halfuur voor het begin (21u) van de kwartfinale tussen Polen en Portugal hun solidariteit te betonen. Daarnaast zal de Eiffeltoren in Parijs in de nacht van donderdag op vrijdag verlicht worden in de kleuren van de Turkse vlag.

Recent kreeg de UEFA heel wat kritiek over zich heen omdat er in de EK-stadions geen eerbetoon werd georganiseerd na de schietpartij in een Amerikaanse holebiclub in Orlando (Florida), waarbij op 12 juni 49 doden vielen.

Bij de drievoudige zelfmoordaanslag op de internationale luchthaven Atatürk in Istanboel zijn dinsdagavond volgens een laatste balans zeker 44 doden gevallen.