© AFP

Nieuwe balans na aanslag Istanbul: 43 doden, onder wie 19 buitenlanders

De drievoudige zelfmoordaanslag die dinsdagavond plaatsvond in de luchthaven van Istanboel, heeft intussen al aan 43 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een nieuwe slachtofferbalans.

jva

“Van de 43 mensen die het leven hebben verloren bij de aanval, zijn er 19 buitenlanders”, zo deelde de minister van Binnenlandse Zaken Efkan Ala donderdag nog mee aan het parlement. Tot nu toe was er sprake van 42 doden, onder wie zeker 13 buitenlanders. “Bij deze telling werden de drie kamikazes niet meegerekend”, aldus nog Efkan Ala.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen weet van Belgische slachtoffers.

LEES OOK. Alles over de aanslag in Istanbul

Identiteit daders?

De minister bevestigde ook dat in het onderzoek naar de aanslagen dertien mensen werden opgepakt. Vier van de verdachten zouden volgens hem niet de Turkse nationaliteit hebben.

De minister verklaarde in het parlement ook dat van slechts één dader de identiteit en nationaliteit bekend is. Een regeringsambtenaar had eerder op de dag nochtans verklaard dat de drie zelfmoordterroristen afkomstig waren uit Oezbekistan, Kirgizië en Rusland.

Hoewel alle tekenen in de richting van Islamitische Staat wijzen, heeft de terreurgroep de aanslag van dinsdagavond (nog) niet opgeëist . Eerdere aanslagen van ISIS in de Turkije werden echter ook nooit officieel opgeëist, mogelijk een bewuste strategie om de bondgenoot van de VS in het Midden-Oosten te destabiliseren.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio