Toyota roept 1,43 miljoen auto’s terug

Foto: REUTERS

Toyota roept 1,43 miljoen auto’s terug

Print
Het Japanse autoconcern Toyota Motor roept wereldwijd 1,43 miljoen hybride auto's terug vanwege mogelijk defecte airbags. Dat maakte het bedrijf in de nacht van dinsdag op woensdag bekend. Het gaat om de Prius en de Lexus CT 200h. Voor België gaat het om 5.662 wagens die worden teruggeroepen.

Volgens het autobedrijf zit er mogelijk een scheur in de opblaasinrichting van de airbags, waardoor de airbag niet goed wordt opgeblazen. De kans op letsel wordt door het defect vergroot, meldt het bedrijf. In de VS gaat het om 482.000 auto's, die het bedrijf terughaalt.
Er zijn geen meldingen bij Toyota bekend van mensen die door het mankement gewond zijn geraakt.

Toyota België meldt dat het in ons land gaat om 5.662 voertuigen die worden teruggeroepen (Toyota Prius en Lexus CT 200h, productieperiode oktober 2008-april 2012). Alle betrokken eigenaars zullen persoonlijk verwittigd worden en het defect zal gratis hersteld worden door hun erkende verdeler, aldus Toyota.

Het bedrijf deelt mee dat het niet gaat om airbags van het Japanse bedrijf Takata. Toyota haalde eerder auto's terug met airbags die door Takata waren gefabriceerd. Ook andere bedrijven zoals Honda, Nissan, Volkswagen en Daimler hebben miljoenen auto's teruggehaald vanwege problemen met de airbags van dat bedrijf.

In februari riep Toyota ook al 2,9 miljoen auto's terug. Toen ging het om problemen met de gordels van de RAV4 en Vanguard-SUV's.

Nu in het nieuws