© WAS

Marokkaanse gemeenschap feest mee: “Als één blok achter de Rode Duivels”

“Het valt me de jongste jaren op dat steeds meer Antwerpse Marokkanen vurig supporteren voor de Rode Duivels. Dat het een goede ploeg is, speelt zeker mee”, zegt Karim Bachar.

pvdp

Zelf is hij al langer supporter van de Rode Duivels: Karim Bachar is voormalig Rode Duivel in het zaalvoetbal en tegenwoordig trainer van Futsal Antwerpen.

“Zeker de jongeren staan als een blok achter de Rode Duivels en leven erg mee met wat er in Frankrijk gebeurt. Dat was een aantal jaren geleden anders. Waarschijnlijk is de sterke generatie voetballers en het feit dat er nogal wat spelers een andere achtergrond hebben een reden voor die toenemende populariteit. En Marokko doet het al een aantal jaren niet zo goed”, lacht de voormalige international.

Volgens Karim Bachar hebben de Rode Duivels er voor lange tijd een groep supporters bij. “En als Marokko en de Belgen samen op een WK spelen, supporteren ze gewoon voor de beide ploegen. Eigenlijk verschillen allochtonen in niets van de rest van de bevolking. Als het goed gaat, staan ze als een blok achter de ploeg. En als het niet goed gaat wat minder.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws