EA lijft Japanse voetballiga in

Foto: EA Sports

EA lijft Japanse voetballiga in

Print

EA Sports mag voortaan de hoogste Japanse voetbalcompetitie gebruiken in zijn FIFA-games. De amerikaanse uitgever kon de rechten verzilveren op de Meiji Yasuda J1 League, zoals de competitie voluit heet. FIFA 17, die op 27 september verschijnt, betekent het debuut voor de virtuele Japanners.

De aankoop van de licentie komt er op vraag van de gamers zelf. De interesse was blijkbaar groot genoeg. “De J1 League is een van de meest bekeken competities in Azië”, aldus EA. “Naast alle 18 clubs met authentieke logo’s, tenues en selecties zal ook het nieuwe Suita City Football Stadium, de thuishaven van Gamba Osaka, beschikbaar zijn in FIFA 17. Content van J1 League-clubs vind je nu ook in FIFA Ultimate Team™ (FUT) en andere speltypes in FIFA 17.”

“De samenwerking met de J1 League is geweldig nieuws voor onze fans over de hele wereld,” zegt Nick Channon, Senior Producer van EA SPORTS FIFA. “Het geeft de speltypes nog meer authenticiteit, diepgang en nieuwe content, en het belangrijkste is dat het ingaat op de talloze verzoeken van voetbalfans van over de hele wereld.”

Mitsuru Murai, voorzitter van de J.League, zegt: “Ik ben zeer verheugd om vandaag aan te kondigen dat Meiji Yasuda J1 League is opgenomen in de EA Sports FIFA-serie, waar fans over de hele wereld van genieten. Ik verwacht dat J1 League-fans en -supporters in Japan en voetbalfans over de hele wereld met plezier de J1 League zullen spelen in FIFA 17.”

MEEST RECENT