Lobke toont hoe ze 32 kilo afviel in tien maanden

Foto: *

Fit & Gezond

Lobke toont hoe ze 32 kilo afviel in tien maanden

Print
Begin 2015 woog Lobke nog 105 kilo en kon ze haar eigen veters niet meer strikken. Op iets minder dan een jaar raakte ze 32 kilo kwijt, een proces dat ze deelde met haar volgers op Instagram, die ondertussen met meer dan 50.000 zijn. "De steun die ik krijg is echt overweldigend', vertelt ze.

De Vlaamse Lobke Meulemeester, die al veertien jaar in het Britse Torquay woont, besloot anderhalf jaar geleden dat ze iets aan haar gewicht moest doen. Ze woog toen 105 kilo en had er genoeg van: "Ik had rugpijn als ik wandelde, ik was buiten adem als ik de trap opliep en ik kon mijn veters niet meer strikken omdat mijn buik in de weg zat", vertelt ze ons vanuit het zuiden van Engeland. "Ik was op het randje van diabetisch en als ik op mijn zij lag in bed, kon ik niet meer goed ademen omdat ik te veel druk op mijn longen legde".

Lobke nam een personal trainer onder de arm, maar dat werd geen succes. "Ik kreeg een veel te streng plan en ik vond het veel te moeilijk om mij daaraan te houden. In maart 2015 ben ik begonnen met Weight Watchers en ik ben meer gaan bewegen. Op die manier ben ik van maart 2015 tot januari 2016 32 kilogram afgevallen". In het begin probeerde ze enkel meer te stapppen met een stappenteller , maar na een tijdje durfde Lobke de fitness weer binnen en volgde ze Zumbalessen. Nu gaat ze nog steeds drie of vier keer per week naar de fitness.

"Iedereen heeft die afschuwelijke foto gezien"

De foto van toen ze nog 105 kilo woog, is ondertussen ook de rode draad op haar Instagramaccount, waar ze met haar meer dan 50.000 volgers deelt hoe haar gewichtsverlies evolueert. "Die afschuwelijke foto van mij in roze beha en onderbroek, miljoenen mensen hebben die gezien. Dus toen moest ik het wel doen. De steun die ik krijg is echt overweldigend. Ik heb maar twee keer een negatieve reactie gehad in de achttien maanden dat ik op Instagram zit. Het helpt echt om het goed te doen, want je wil je volgers niet teleurstellen".

 

A photo posted by Lobke ?? (@lobs_ww_journey) on

 

"Het is geen sprint"

Toch heeft Lobke soms ook moeilijke periodes, zoals nu: "Ik ben sinds januari niet meer afgevallen en dan is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Maar ik ben tenminste niet meer bijgekomen, dat is ook al veel. Ik zou nog graag een kilo of twaalf kwijtraken". Haar advies aan mensen die ook gewicht willen verliezen? "Begin klein: kleine stapjes, kleine doelen. Begin gewoon met wat meer te stappen - je hoeft niet meteen naar de fitness. Voel je niet schuldig als je eens een slechte dag (of week, of maand) hebt, iedereen heeft dat. Begin gewoon opnieuw de volgende dag. Het is geen sprint, je hebt tijd genoeg".

 

A photo posted by Lobke ?? (@lobs_ww_journey) on

 

 

 

 

 

A photo posted by Lobke ?? (@lobs_ww_journey) on

NIET TE MISSEN