© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwe Beerlovers Bar heeft twaalf wisseltaps en 130 soorten bier

Zeven jaar was hij gepassioneerd met bier bezig. Tijd voor een eigen bierbar, vond Ben Floren. In zijn Beerlovers Bar op het De Coninckplein heeft hij maar liefst twaalf wisseltaps en schenkt hij 130 soorten bier op fles.

elien van wynsberghe

Bier genoeg in Antwerpen, zou je denken. Zeker met de talloze biercafés in de stad. Toch ontbrak er iets in het aanbod vond Ben Floren. “Ik merkte dat er nog een gat op te vullen viel: een plaats die de juiste sfeer combineert met een uitgebalanceerd bieraanbod.”

In de Beerlovers Bar gebeurt alles volgens de regels van de kunst. Ben Floren volgde dan ook een cursus zytholoog of bierkenner. Het resultaat van die jaren studie valt nu te ontdekken in zijn bar. Twaalf wisseltaps heeft hij er geïnstalleerd. “Telkens een vat af is, wordt het bier vervangen door een ander. Er zullen dus altijd ander tapbieren geschonken worden.”

Daarnaast biedt hij zo’n 130 bieren op fles aan. “Elk bier moet eerst via mij passeren. Ik ben volledig onafhankelijk en bied enkel aan waar ik zelf tevreden over ben. Mijn favoriet is trouwens de Coffee Club, een donker Belgisch bier van De Struise Brouwers uit Oostvleteren.”

Ben Floren opende de Beerlovers Bar op het De Coninckplein, vlak naast de Permeke-bibliotheek. “Deze buurt is echt aan het heropleven. Er zijn al een paar toffe zaken geopend en ik hoop met mijn bar mijn steentje bij te dragen aan de buurt.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio