Wall Street opent fors lager door brexit

Foto: AP

Wall Street opent fors lager door brexit

Print

De beurzen in New York zijn vrijdag met stevige verliezen geopend, in de nasleep van het Britse referendum over de Europese Unie. De Britten hebben zich daarin uitgesproken voor een vertrek uit de EU, wat wereldwijd tot grote verliezen op de beurzen heeft geleid.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 2,8 procent lager op 17.474 punten. De brede S&P 500 zakte 2,6 procent tot 2058 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 3,6 procent naar 4.733 punten.

De brexit kwam als een verrassing voor beleggers, want zij waren ervan uitgegaan dat de Britten voor een verder verblijf in de EU zouden stemmen. Donderdag ging Wall Street daardoor nog flink omhoog.

De Federal Reserve liet weten de ontwikkelingen op de wereldwijde financiële markten nauwlettend te volgen, na de uitslag van het referendum. De Amerikaanse centrale bank staat klaar om liquiditeit in de markt te pompen mocht dat nodig zijn om eventuele negatieve gevolgen van de beursverliezen voor de Amerikaanse economie op te vangen.

(belga)