© Wim Hendrix

Drugsbendes vechten oorlog uit in Borgerhout

Twee drugsbendes uit Borgerhout leven sinds enkele dagen op voet van oorlog. De twee groepen gingen elkaar maandagavond in de Florastraat te lijf met messen en een bijl.

Joris VAN DER AA

Bij de vechtpartijen van maandagavond viel volgens politiewoordvoerder Wouter Bruyns één gewonde die snijwonden aan de hand opliep. “Maandagavond heeft er inderdaad een vechtpartij tussen twee groepen jongeren plaatsgevonden in de Florastraat”, aldus Bruyns. “Toen onze mensen ter plaatse kwamen, vluchtten ze weg. Volgens getuigen was een aantal betrokkenen gewapend met grote messen. Er was ook sprake van een wapen dat op een bijl leek. Later zijn er opnieuw schermutselingen geweest in de Florastraat en de Jan De Laetstraat.”

Volgens bronnen in het criminele milieu zouden leden van een drugsfamilie uit de Bleekhofstraat de confrontatie gezocht hebben met de groep rond Mo K., bijgenaamd ‘Chiezen’. De groep uit de Bleekhofstraat zou hebben geprobeerd om het klantenbestand van Chiezen in te pikken, door hem van zijn gsm te beroven. “Chiezen riep versterking in, onder meer van Marokkanen uit Brussel. Die gaven de mannen uit de Bleekhofstraat een stevig pak slaag”, aldus onze bron. “De mannen die Chiezen kwamen helpen, bleken bovendien gewapend te zijn met blaffers, waarop de groep uit de Bleekhofstraat de aftocht moest blazen.”

Ex-voetballer

Chiezen, een voormalig voetballer, riep ook de hulp in van een kopstuk van de Mixers, een van de grootste en gewelddadigste drugsbendes Antwerpen. De Mixers beheren niet alleen een groot dealernetwerk dat Antwerpen, Mechelen en zelfs Gent van cocaïne voorziet, ze zouden ook betrokken zijn bij de invoer van en de groothandel in cocaïne. “Het kopstuk van de Mixers heeft de bende uit de Bleekhofstraat duidelijk gemaakt dat ze Chiezen met rust moeten laten.”

Over de achtergrond van het conflict kon de politie gisteren geen uitspraken doen. Het parket van Antwerpen onderzoekt de gewelddadige incidenten van maandagavond.

Vastgoed

Jobs in de regio