© WAS

Godevaart is volledig gerenoveerd

Restaurant De Godevaart is weer helemaal terug na een grondige opfrisbeurt: nieuw terras, nieuwe meubels, nieuwe zaak. En de keuken? Die evolueert mee met de creatieve chef.

Johan Van Baelen

De Godevaart, het restaurant van chef-kok Dave De Belder, gaat alweer tien jaar mee. Tijd voor een renovatie. “Zonder de samenwerking met de nieuwe eigenares had ik dit niet kunnen doen”, geeft Dave De Belder toe. “Zij kocht het huis en investeerde in de re-styling.”

De renovatie is ook zichtbaar en voelt warm aan. Daarin is ook de keuken van Dave De Belder geëvolueerd. Hij sloeg in Antwerpen als eerste de weg van de moleculaire keuken in, als adept van de Spaanse school. En nu dus geen schuimpjes meer? “Neen, ik zou zeggen dat ik eigentijds kook, een pure keuken heb met hoog op smaak gebrachte producten.” Een voorbeeld? Een rond hapje zo groot als een 20-eurocentstuk, opgebouwd in drie laagjes van samen 1,5cm hoog: appelmeringue met een crème van beuling, kondigt Dave aan. ‘Zal wel’, denk je dan, maar dan ontploft dat ding in je mond en tot in je kleinste vezel proef je de appel en de beuling: ‘Wauw.’

De Godevaart, Sint-Katelijnevest 23 Antwerpen, www.degodevaart.be

Lees meer over een ‘Kus uit Casablanca’ en andere smaaksensaties in Gazet van Antwerpen van zaterdag

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio