© VRT

Malinsky verontschuldigt zich bij joden en homo’s: “Ik heb gezondigd uit onwetendheid”

De Antwerpse rabbijn Aaron Malinsky is erg geschrokken na zijn passage in het Canvas-programma De Afspraak. In een brief komt hij terug op het programma en biedt hij de joodse gemeenschap en de mensen van de holebi- en transgender-gemeenschappen zijn excuses aan.

“Wat zou u doen als uw zoon op een dag zegt dat hij zich aangetrokken voelt tot jongens?”, vroeg presentator Bart Schols rabbijn Aaron Malinski en imam Brahim Laytouss. Beide heren konden of wilden de vraag niet beantwoorden. Ook niet toen Schols de stelling herleidde tot een ja-nee-vraag. “Zou u dat van uw zoon aanvaarden?” Rabbijn Malinski beweerde dat “binnen onze kringen het ondenkbaar is dat iemand homo wordt omdat de jongeren niet naar discotheken gaan en dus niet in de verleiding komen”.

De uitzending lokte heel wat verontwaardigde reacties uit, onder andere Jani reageerde in een persoonlijke boodschap : “Homo zijn is geen keuze. Verspreid liefde, geen haat”.

Malinsky wil nog één keer terugkomen op de controverse in een open brief in Gazet Van Antwerpen, en biedt zijn verontschuldigingen aan. “Ik heb die mensen uit de homogemeenschap geschoffeerd en de dierbare vriendschap met meerderen van hen op de helling gezet. Die grote schade zal ik proberen in te halen, omdat ik heb gezondigd uit onwetendheid.”

Lees de volledige brief van Malinsky op GVA+

Geen abonnee? Dan kan u gratis een 7 dagen digitaal proefabonnement nemen, zonder betaalgegevens na te laten. Het proefabonnement stopt automatisch.

Vastgoed

Jobs in de regio