Politie schiet gewapende man dood in Duitse bioscoop

Print
In een bioscoopcomplex in het Duitse Viernheim heeft de politie een gewapende man doodgeschoten. Dat bevestigt Peter Beuth, de minister van binnenlandse zaken in de deelstaat Hessen. Er is sprake van meerdere gewonden als gevolg van het gebruik van traangas of pepperspray, melden Duitse media.

Het is niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in de bioscoop. Een gemaskerde man, gewapend met een alarmpistool en mogelijk meerdere vuurwapens, ging de Kinopolis in een winkelcentrum rond 14 uur binnen. De aanwezigen zijn daarop in paniek naar buiten gevlucht.

De politie ontving omstreeks 14.45 uur de eerste noodoproep. Daarbij werd melding gemaakt van een gemaskerde man met een groot vuurwapen en een patroongordel om zijn schouder. Er was ook sprake van twintig tot vijftig slachtoffers. Volgens de beller had de dader vier maal in de lucht geschoten en leek hij te kampen met “psychische problemen”.

Zwaarbewapende speciale interventie-eenheden omsingelden en bestormden het complex. Ze hebben de verdachte , die zich na het lossen van de schoten in het bioscoopcomplex verschanste, doodgeschoten. Dat meldt Focus Online.

Verwarde man

Volgens de veiligheidsdiensten zou het niet gaan om een terreuraanslag, maar om de actie van een “verwarde man”. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung gaat het mogelijk om “een mislukte overval of een daad met politieke of ideologische motieven”.

De Duitse krant Bild meldt dat er 25 slachtoffers zijn gevallen, mogelijk tijdens de bestorming van het gebouw door de politie. Ze zouden niet gewond zijn geraakt door kogels, maar door het gebruik van een gas in een afgesloten ruimte. De andere aanwezigen hebben het bioscoopcomplex inmiddels verlaten en zijn ongedeerd.

Nu in het nieuws