© JVDP

Alle vluchten van VLM in Deurne geschrapt, vliegtuigen aan de kant

Door het faillissement van VLM zijn vanaf woensdag alle vluchten geschrapt. De vliegtuigen die op de luchthaven van Deurne staan, zijn aan de kant gesleept. De CityJet-vluchten blijven wel gewoon doorgaan.

“Het spijt VLM u te moeten informeren dat ze het faillissement heeft aangevraagd. Alle vluchten zijn geschrapt”. Dat is de korte boodschap die woensdag de failliet verklaarde maatschappij nog plaatste. De website is intussen offline gehaald.

Gedupeerde klanten die tickets hebben gekocht, zullen zich wellicht mee moeten aanmelden als schuldeiser. Het is nog niet duidelijk of er passagiers in het buitenland vastzitten. De curatoren zelf waren woensdagnamiddag nog niet bereikbaar.

Antwerp Airport laat via haar website alvast weten dat de vluchten van CityJet naar Londen doorgaan. Die maatschappij zette totnogtoe een vliegtuig van VLM in, maar “zal een ander vliegtuig inzetten om de route Antwerpen-London City te blijven garanderen op lange termijn”.

Op de luchthaven zelf zijn een aantal toestellen van VLM Airlines intussen naar een afgelegen stuk van het vliegveld gereden, nadat bepaalde hangars ook vol stonden.

Voor de Antwerpse luchthaven betekent het failliet van VLM ook minder passagiers, al lijkt dat voorlopig mee te vallen. Er werd door VLM vanuit Antwerpen enkel nog op Southampton en Hamburg gevlogen. Tot en met mei van dit jaar had VLM een aandeel van 6 procent van het totale aantal passagiers, klinkt het bij de luchthavenuitbater. Een groot deel van de passagiers komt tegenwoordig van Jetair.