© Facebook

Nederlander ontdekt ongewenste gasten in zijn lichaam na reis

Ga je op reis naar een exotisch land, dan kan je je wellicht ook nauwelijks bedwingen om een souvenirtje mee te brengen. Bij Nederlander Freek Vonk, tv-maker en bioloog, namen die souvenirtjes helaas walgelijke proporties aan. Toen hij thuis kwam van Afrika merkte hij enkele bultjes op op zijn benen, die gevuld waren met ... maden.

kidr

“Ik heb net in het ziekenhuis naar twee rare pijnlijke bulten op mijn been laten kijken... En wat blijkt? IK HEB LARVEN! Ik heb twee ongewenste gasten in mijn lichaam haha.... een souvenir uit Belize!! We noemen het ‘Myiasis’”, kondigde de Nederlander vorige week aan op zijn Facebook-profiel.

Vermoedelijk heeft een horzel eitjes gelegd op het been van de programmamaker, en zagen de maden die daaruit kwamen een ideaal nestje in het been van Vonk. Vanuit hun nestje scheidden ze enzymen af die het weefsel lieten afsterven, zodat ze voldoende te eten hadden om zelf een grote vlieg te worden. Vonk vond het best kicken, de aanwezigheid van zijn ongewenste gasten, maar besloot toch om hen niet te houden. “We hebben vaseline op mijn huid gesmeerd, daardoor hebben ze geen adem meer en kruipen ze vanzelf naar buiten”, klonk het eerste plan.

Intussen is Vonk weer verlost van zijn vriendjes, maar dat verliep niet helemaal zoals gepland. Uiteindelijk moest het been van de Nederlander opengesneden worden om de maden te verwijderen. “Knabbel en Babbel zijn met een keizersnede ter wereld gekomen. Ze zaten erg diep! Het was een bloederige operatie maar met papa gaat het erg goed!”, grapte de tv-maker.

Hij had zelfs nog ander opmerkelijk nieuws: er bleek nog een derde verstekeling aan boord te zitten. “Ik had nog een gek bultje op mijn scheenbeen. Daar hebben we een derde made uitgedrukt, laten we hem voor het gemak Schnabbel noemen. Hij kwam er trouwens wel vrij gemakkelijk uit en zat er waarschijnlijk nog niet zo lang als zijn broertjes, hij was ook een stuk kleiner dan Knabbel en Babbel. Alle drie de larven zijn geconserveerd in een potje met 4% formaldehyde en zullen voorlopig een mooi plekje krijgen bij mij in de woonkamer”, besluit Vonk.

Foto’s, opgelet: niet voor gevoelige zielen