© AFP

Zweden vrezen vooral De Bruyne en Hazard: “Het wordt lastig”

Zweden en België nemen het woensdagavond (21u) op de slotspeeldag in groep E tegen mekaar op in Nice. Zweden is met een 1 op 6 en nog geen enkele bal tussen de palen aan een bijzonder zwak toernooi bezig, de Rode Duivels zetten zaterdag de 0-2 nederlaag tegen Italië recht met een klinkende 3-0 tegen Ierland en lijken zo geherlanceerd.

“Ik ben eerlijk, België heeft veel meer individuele kwaliteit dan wij”, vertelde middenvelder Sebastian Larsson maandag tijdens een persconferentie in Saint-Nazaire. “Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn ongelooflijk getalenteerd in één-tegen-één-situaties. Het wordt lastig om hen af te stoppen”, vreest Larsson dus vooral de aanvallende kwaliteiten van de Rode Duivels. “Romelu Lukaku is dan weer een heel trefzekere aanvaller”, besloot de 31-jarige speler van Sunderland, die de Belgische spelers goed kent uit de Premier League.

Met een punt tegen Zweden zijn de Rode Duivels altijd zeker van de tweede plaats in de groep en een stek in de achtste finales, waar ze het dan opnemen tegen de winnaar uit groep F. Zweden moet winnen om kans te maken op de volgende ronde.