© Photo News

Genk in tweede voorronde Europa League naar Macedonië of Montenegro

Vanmiddag werd in het Zwitserse Nyon geloot om de eerste en tweede voorronde van de Europa League. In die tweede voorronde start het Europees avontuur van KRC Genk. De Limburgers mogen zich opmaken voor een dubbele confrontatie tegen FC Rabotnicki uit Macedonië of Buducnost Podgorica uit Montenegro. Op 14 juli wordt eerst de thuiswedstrijd afgewerkt, een week later volgt de terugwedstrijd.

vermi, lgo

Rabotnicki uit Macedonië en Buducnost Podgorica maken op 30 juni en 7 juli uit wie de tegenstander wordt van de troepen van Peter Maes. Als Racing Genk er in slaagt door te stoten, wachten nog twee voorrondes. In de eerste daarvan zijn de Limburgers opnieuw reekshoofd en wacht ook daar een (in principe) makkelijkere tegenstander.

AA Gent , dat pas in de derde voorronde aan de bak moet, kent zijn eerste Europese tegenstander op 15 juli. Bekerwinnaar Standard is zeker van een plaats in de groepsfase van de Europa League, op 26 augustus krijgen de Rouches hun drie opponenten te horen.

KRC Genk was het eerste reekshoofd tijdens de loting van de tweede voorronde. De coëfficiënt van een club werd immers bepaald door de Europese resultaten van de voorbije vijf seizoenen. Hoofdzakelijk door de resultaten van de club zelf, maar ook voor een klein deel door de resultaten van de clubs van hetzelfde land. Zo kreeg KRC Genk de voorbije twee seizoenen toch nog een extraatje bovenop de drie sterke Europese seizoenen 2011-2012 (geplaatst via de voorrondes voor de Champions League), 2012-2013 en 2013-2014 (telkens groepsfase overleefd in Europa League).

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio