Belgische piloot komt om bij crash tijdens opleiding voor parachutespringen in Portugal

Pilatus PC-6 Foto: *

Belgische piloot komt om bij crash tijdens opleiding voor parachutespringen in Portugal

Print
Bij een vliegtuigcrash in het Portugese Alentejo is zondagavond een Belg om het leven gekomen. Het gaat om de piloot van het vliegtuig, die bezig was met een vlucht als onderdeel van een opleiding parachutespringen. Zeven bemanningsleden raakten gewond.

Volgens de ordediensten zaten er in totaal acht mensen op het vliegtuig van Figueira Knights, een opleidingsschool voor parachutisten. Zes van hen wisten nog uit het vliegtuig te springen voor de crash, zich niet bewust van de problemen. Ook zij liepen echter verwondingen op, twee van hen zelfs ernstige, bij de val.

Toen de hulpdiensten zondagavond ter plaatse kwamen, vonden ze ook de piloot en een ander bemanningslid. De piloot was al dood, de andere is nog in levensgevaar.

De noodoproep kwam iets na 19 uur binnen. “Op dat moment dachten we nog dat het om een eenvoudige ingreep ging”, luidt het. “We krijgen wel vaker oproepen van de school, voor parachutespringers die gewond raakten bij hun sprong. Pas toen we arriveerden en het brandende vliegtuig zagen, wisten we hoe erg het was. Het leek wel op een explosie.”

De brokstukken van het vliegtuig lagen dan ook over de hele site verspreid en het brandde op meerdere plaatsen tegelijk. “Zelfs de bomen stonden in brand.”

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar drie van de gewonden zouden aan de autoriteiten gemeld hebben dat het vliegtuig (een Pilatus PC-6) in de lucht uiteen begon te vallen.

Nu in het nieuws