© WAS

Rode Duivels geven door regen geplaagde organisatoren nieuwe moed

Er staan voor dit EK nogal wat grote schermen opgesteld in Antwerpen. Een paar te veel eigenlijk, zo is te horen bij organisatoren. Toch lijkt het met dank aan de Rode Duivels wel te lukken op de meeste plaatsen. Maar dus niet overal...

Dirk HENDRIKX

Zo was ook Kinepolis door het regenweer op het idee gekomen om in zijn vestigingen telkens één zaal te reserveren voor de matchen van België. In Antwerpen is dat geen groot succes gebleken. Vorige maandag waren er nog 70 fans, zaterdag was dat aantal ingekrompen tot 30. Die konden wel in alle comfort kijken naar een beeld van topkwaliteit.

Onder water

In Ekeren kende het door twee evenementenbureaus opgerichte supportersdorp Villa Belgica een moeilijke start. “Onze parking was helemaal onder water gelopen vorige maandag en er stonden ook plassen op het veld voor het 72 m² grote scherm”, zegt Guy Lambrechts, een van de organisatoren. “Het zat wel goed op onze tribunes en in ons vipdorp, maar dat compenseert niet alles.”

In Villa Belgica wordt elke match van het hele EK op groot scherm vertoond. Guy Lambrechts hoopt dat het vanaf nu nog helemaal goed komt.

“Als het nu nog 12 uur niet regent, dan is ons terrein helemaal droog. Als de Belgen en de zon dan nog eens op de afspraak zijn woensdag, dan zijn we helemaal vertrokken.”

Op de Groenplaats is die doorstart zaterdag al genomen. “Ik denk dat we aan 3.500 tot 4.000 man zaten”, zegt Michel Francken van het organiserende sportmarketingbureau Sportizon. “Dat is het dubbele van het aantal op maandag, toen het zo slecht weer was.” De kosten van Sportizon waren al voor 75% gedekt door sponsors. “Tel daar de inkomsten uit drank en eten bij en we komen er zeker uit.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws