© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Eric Van Thillo bakt huwelijkstaart voor Belle Perez en Wouter van der Horst

Taart met bodyguards voor Belle Perez

Bakker Eric Van Thillo is zo stilaan een BV-bakker aan het worden. Na de taart die hij al maakte voor Zdenek Stybar was het zaterdag de beurt voor een taart voor de 300 genodigden voor het huwelijksfeest van Belle Perez en Wouter van der Horst.

Margo Tilborghs

Twee dagen hebben bakker Eric Van Thillo en zijn team aan de taart gewerkt. Het is dan ook een gigantisch ding: een meter doorsnede, negentig centimeter en vijf etages hoog en een gewicht van zestig kilo. Goed om de driehonderd genodigden op het huwelijksfeest van Perez en van der Horst te eten te geven.

“Zo’n taart maak ik niet elke week”, lacht bakker Eric Van Thillo. “Al heb ik in het verleden al wel meer grote bruidstaarten gemaakt. Ook de taart voor Zdenek Stybar heb ik mogen maken. Uiteraard voel ik me zeer vereerd.”

“Wouter is geboren en getogen in Essen”, zegt de bakker. “Ik was vroeger al goed bevriend met de familie van der Horst. De twee zussen van Wouter hebben hier zelfs in het weekend in de winkel gewerkt. Straks (zaterdag, red.) zijn we dus ook met ons hele gezin voor het feest uitgenodigd.”

De feestelijkheden vonden plaats in Frame21 in Herentals. Rond 16u werden de gasten verwacht. “Rond 22u zal ik de taart binnendragen en wordt ze door Belle en Wouter aangesneden. Daarna worden ook alle andere gasten van een stukje taart voorzien.”

Om de taart te vervoeren nam bakker Van Thillo maatregelen. “Uiteraard hoopten we dat er onderweg niets zou gebeuren”, zegt hij. “Maar voor de zekerheid zijn er drie begeleiders meegereden, bodyguards zeg maar. Die moesten ervoor zorgen dat er onderweg niets met de taart kon gebeuren­.”

Lees het hele artikel maandag in Gazet Van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio