Homoseksuele moslim: “Liefde tussen twee mensen is niet strafbaar”

Foto: RTL INFO

Homoseksuele moslim: “Liefde tussen twee mensen is niet strafbaar”

Print

Als eerste moslimkandidaat voor Mister Gay Belgium werd Abdellah Bijat in maart gelanceerd als rolmodel. De 22-jarige werkstudent uit Gent liet zich zondag van zich horen op RTL. “Liefde tussen twee mensen, dat is niet strafbaar.”

Hip baardje, modieuze outfit en een vlotte babbel. Een zelfverklaarde “happy single” ook. In maart vertelde Abdellah Bijat, een moslim met Marokkaanse roots, al in een interview met De Standaard dat zijn deelname aan Mister Gay Belgium een statement was. “Er is een taboe. Dat wil ik doorbreken.”

En om dat taboe te doorbreken, wilde Bijat zondag in de studio bij RTL maar al te graag uitleggen waarom homoseksualiteit en de islam wél kunnen rijmen. Hij ging daarvoor terug in de geschiedenis van zijn eigen godsdienst. “Ik spreek nu niet over de Koran. Ik weet dat daar enkele regels instaan die zulke zaken niet goedkeuren, maar liefde tussen twee mensen, dat is niet strafbaar.”

“Ik vind dat we vanuit dat standpunt moeten vertrekken”, zei Bijat. “Soms moet je terugkeren in de geschiedenis van de islam, tijden waarin homoseksualiteit effectief aanvaard werd. Waarom nu dan niet meer?”

Met de uitspraak joeg Bijat al menig moslim tegen zich in het harnas. Op sociale media regent het commentaren die zijn bewering in twijfel trekken of verwerpen.

U kunt het interview herbekijken op de website van RTL.

Nu in het nieuws