© WAS

Detry opent op vijfde plaats in Saint-Omer

Thomas Detry heeft donderdag voor de beste Belgische eerste ronde gezorgd op het Najeti Open golftoernooi (Challenge Tour/200.000 euro), dat wordt gespeeld in het Franse Lumbres nabij Saint-Omer.

De 23-jarige Brusselaar toonde zich van zijn beste kant. De kersverse prof lukte op zijn eerste twaalf holes vijf birdies en dit op de holes vier, zes, zeven, negen en twaalf. Op de veertiende hole miste Detry een korte par putt wat hem een bogey kostte. Ook op de veertiende hole, een par-5, liep het even fout, maar na een sublieme birdie kon hij nog par op zijn kaart schrijven.

Ook Pierre Relecom en Christopher Mivis doken onder par. Relecom, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op zijn eerste vijf holes vier birdies weg. Na twee bogeys op de holes twee en acht, sloot hij zijn ronde af met een birdie op de negende hole en een daarbij behorende achtste plaats. Truienaar Mivis, die ook op de tweede parcourshelft van start ging, rondde de eerste negen holes af in par. Op de holes één, drie en acht lukte hij drie birdies, waartussen hij een bogey op de zevende hole moest incasseren. Hugues Joannes noteerde een ronde in 73 slagen, wat zich vertaalde in een gedeelde 86e plaats. Maxime Vangeersdaele moest na een ronde in 76 slagen tevreden zijn met de 130e plaats.

Stand na eerste ronde Najeti Open, Lumbres:

1. Victor Riu (Fra)65 -6

. Duncan Stewart (Sch)65

. Daniel Gaunt (Aus)65

4. José-Filipe Lima (Por) 66

5. Thomas Detry (Bel)67

. Andrea Pavan (Ita)67

. Krister Eriksson (Zwe) 67

8. Pierre Relecom (Bel)68

...

17. Christopher Mivis (Bel)69

86. Hugues Joannes (Bel) 73

130. Maxime Vangeersdaele (Bel)76

Meer sportnieuws