© Photo News

Noord-Ierse bondscoach Michael O’Neill is trots op zijn spelers

Noord-Ierland heeft donderdag in groep C de broodnodige zege gepakt tegen Oekraïne. Meteen ook de eerste zege van de Noord-Ieren op hun eerste EK-eindronde. “Ik ben trots op de manier waarop mijn spelers na het verlies tegen Polen gereageerd hebben”, zo vertelde bondscoach Michael O’Neill na de wedstrijd. “Dit is een groot succes”.

“Wij wilden niet zomaar naar hier komen en het weggooien. Dit was een prestatie waarop iedere speler trots kan zijn”, aldus ook doelpuntenmaker en man van de match Gareth McAuley. “We wonnen onze kwalificatiegroep maar niemand gaf ons een kans. Tegen Polen gaven we niet thuis, vandaag waren we een pak beter. We zijn heel blij voor al die mensen die ons hier komen steunen zijn.”

De Oekraïense bondscoach Mikhailo Fomenko was uiteraard niet tevreden met de wedstrijd: “Er was een gebrek aan eenheid en solidariteit bij de spelers, ze hebben hun taken niet goed uitgevoerd. Het niveau van Noord-Ierland heeft ons niet verrast, ook niet hun speelstijl. In de kwalificaties hebben de Noord-Ieren negen van hun zestien doelpunten gescoord uit stilstaande fases. Als de spelers de opdrachten naar behoren hadden uitgevoerd, hadden we kunnen winnen.”

Doelpuntenmaker Gareth McAuley Man van de Match

Gareth McAuley, de man die de Noord-Ieren op voorsprong bracht in de met 2-0 gewonnen match tegen Oekraïne, is door de UEFA verkozen tot Man van de Match.

“Dit is ongelooflijk”, zo zei hij na afloop van de wedstrijd. “Tegen Polen hadden we een slechte dag, maar vanavond ging het een pak beter”, zo klonk het. Noord-Ierland speelt zijn eerste EK-eindronde.