© AFP

Roy Hodgson: “Invallers gaan grote rol spelen op dit toernooi”

De Engelse bondscoach Roy Hodgson gelooft dat invallers nog een belangrijke rol zullen spelen op het EK in Frankrijk. Zijn dubbele wissel na de rust tegen Wales met doelpuntenmakers Daniel Sturridge en Jamie Vardy leverde donderdag een 2-1 overwinning op.

Zowel Sturridge als Vardy werd meteen na de rust ingebracht voor een onzichtbare Raheem Sterling en Harry Kane bij een 1-0 achterstand tegen Wales, na de rake vrije trap van Gareth Bale in de 42e minuut.

Vardy schoot de gelijkmaker na 56 minuten tegen de touwen na voorbereidend werk van Sturridge en Sturridge zelf maakte de winnende treffer in blessuretijd. De twee doelpunten van de invallers bezorgden Engeland ook meteen de koppositie in groep B.

“Invallers gaan een belangrijke rol spelen in dit toernooi, de wedstrijden volgen elkaar snel op”, verwijst Hodgson na de wedstrijd ook naar het inbrengen van Paul Pogba en doelpuntenmaker Antoine Griezmann in de late overwinning van Frankrijk tegen Albanië van woensdag.

Er werden al meer late doelpunten gescoord op dit EK en Hodgson bracht Sturridge en Vardy naar eigen zeggen in om zijn team wat meer schwung te geven tegen een vermoeid Wales. “We waren angstig om een hoger tempo te ontwikkelen en angstig om risico’s te durven nemen”, vertelde Hodgson.

“Ik kan niet zeggen dat ik in mijn carrière al meerdere keren even ontgoocheld ben geweest als toen Sturridge die goal maakte in blessuretijd”, vertelde Wales-bondscoach Chris Coleman. “We hebben in de laatste wedstrijd tegen Rusland nog alles in eigen eigen handen maar nu zijn we ongelooflijk teleurgesteld. Het was niet dat onze keeper Wayne ² redding na redding uit zijn handschoenen moest toveren, dus om zo te verliezen is een bittere pil om te slikken voor de spelers en de fans.”