Rafael Nadal plant terugkeer op Masters 1000-toernooi in Canada

Foto: BELGA

Rafael Nadal plant terugkeer op Masters 1000-toernooi in Canada

Print

De Spanjaard Rafael Nadal heeft zijn terugkeer aangekondigd voor het Masters 1000-toernooi van Canada, in Toronto (23-31 juli). Nadal moest met een blessure aan de linkerpols opgeven op Roland Garros en geeft ook forfait voor Wimbledon. Via het toernooi in Canada wil hij zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Rio, vertelde zijn oom en trainer Toni Nadal donderdag.

“Het plan is om in Toronto te spelen”, verzekerde Toni Nadal op een persconferentie in Mallorca. Hij voegde eraan toe dat “alles de goede kant uit gaat”.

Nadal, de nummer vier van de wereld, zou binnen twee weken terug op de trainingsvelden moeten staan. “Hij zit op schema voor zijn revalidatie en moet nu zijn pols en arm versterken”, verduidelijkte zijn coach.

Door zijn blessure aan de linkerpols moest Nadal opgeven aan de vooravond van zijn wedstrijd in de derde ronde van Roland Garros, eind mei in Parijs. Hij moest meteen ook forfait geven voor de grastoernooien van Queens en Wimbledon.

Het volgende grote doel zijn de Olympische Spelen in Rio (5-21 augustus). “Rafa zal met een goede conditie in Rio aankomen. Hij geeft zichzelf de tijd om fit te geraken”, voegde oom Toni toe.

Meer sportnieuws