KV Oostende strikt beloftevolle Standard-spits

KV Oostende strikt beloftevolle Standard-spits

Print

KV Oostende heeft de transfer afgerond van Belgisch jeugdinternational Nani Landry Dimata. De 18-jarige spits komt over van Standard en kon rekenen op interesse van onder meer Wolfsburg en Monaco. Ook Club Brugge hengelde naar de diensten van Dimata, die al 13 interlands speelde bij de Rode Duivels U19.

KV Oostende zit niet stil op de transfermarkt, want de Kustboys rondden eerder deze week ook al de transfer van Silvio Proto af. Daarnaast haalde Oostende ook al de jonge Mathias Bossaerts (Manchester City) en Siebe Van der Heyden (Anderlecht) binnen.

“Hij had aanbiedingen uit Duitsland en Frankrijk, maar we hebben hem kunnen overtuigen dat hij geen stap mag overslaan. Voor de speler zou de tussenstap bij KV Oostende goed zijn voor zijn ontwikkeling. We hopen dat het voor beide partijen een geslaagde transfer wordt”, aldus een opgetogen sportief directeur Luc Devroe.

“Het is misschien een stoute uitspraak, maar hij is een type Benteke. Landry is nog maar 18, maar al heel krachtig. Hij gaat recht op doel af. Volgens mij kan hij vrij snel ingezet worden. Origi, bij Lille, en Benteke waren ook zeer jong toen ze in het eerste elftal kwamen”, aldus Luc Devroe op de site van KVO.

Dimata speelde al 19 duels bij de Rode Duivels U19 onder leiding van Gert Verheyen en scoorde al negen goals in het shirt van de Rode Duivels. In oktober scoorde hij nog tweemaal tegen Wit-Rusland:

Meer voetbalnieuws