De Boomhut biedt warme en huiselijke kinderopvang

Foto: Margo Tilborghs

De Boomhut biedt warme en huiselijke kinderopvang

Print
Essen - In het centrum van Essen kunnen ouders terecht in een nieuw kinderdagverblijf. De Boomhut is een kleinschalig dagverblijf met een capaciteit voor maximum achttien kinderen.

Het zijn Tessa Theuns en Farah Govaert die in dit kinderdagverblijf aan de Nieuwstraat in Essen de kinderen opvangen en verzorgen. En dat doen ze met veel enthousiasme.

“Kinderen leren van elkaar door imitatie. Zo leren de jongste kinderen van de oudste en omgekeerd”, vertelt Farah. “Elk kind is anders. We spelen in op hun interesses en doen allerlei activiteiten met hen. Zo werken we elke maand met een ander thema, zodat er voldoende afwisseling is”, zegt Tessa. De twee zaakvoersters en vriendinnen hebben heel wat ervaring te bieden. Tessa is opvoedster van opleiding en Farah studeerde af als begeleidster in de kinderopvang. Hun ervaring deden ze op in kinderdagverblijven in Essen, Kapellen en Antwerpen. “Onze grootste troef in onze kleinschaligheid”, zegt Farah. “Zo kunnen we persoonlijke begeleiding bieden. Samen met grote, open ruimtes met veel lichtinval is dat toch erg belangrijk.”

In De Boomhut koken Tessa en Farah dagelijks verse maaltijden, omdat ze zich er van bewust zijn dat gezonde en gevarieerde voeding erg belangrijk is. 

Kinderdagverblijf De Boomhut is gelegen aan de Nieuwstraat 30 in Essen. Dat is erg centraal in de gemeente en tegelijk ook op een straatlengte van de Nederlandse grens. 

Info: www.kdvdeboomhut.be, 03.272.28.31 
 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio