Leerlingen Gitok maken houten speeltuig voor basisschool Kadrie

Nieuwe speeltrein voor kleine machinisten

Print
Kalmthout - De kleuters en leerlingen van gemeenteschool Kadrie huldigende hun nieuwe houten trein in. Het speeltuig werd gemaakt door de leerlingen van het vijfde jaar houtbewerking van het Gitok.

De studenten van het vijfde jaar houtbewerking van het Gitok werden door de kleuters van de gemeentelijke basisschool Kadrie warm onthaald. De kleuters zijn maar wat blij met hun nieuwe speeltrein. Om de studenten te bedanken werden ze getrakteerd op een miniconcertje van het kinderliedje 'In een klein stationneke'.

De stoere houtbewerkers stonden er wat onwennig bij, maar apprecieerde het gebaar van de kleuters zeker wel. “We hadden hier in het verleden al een trein staan”, zegt directeur Carina Hendrickx. “Na vele jaren was het hout rot en was het toestel niet meer veilig voor de kinderen. Herstellen behoorde niet meer tot de mogelijkheden. Samen met het gemeentebestuur werd beslist om de opdracht te geven aan de leerlingen van het Gitok.”

Mooi resultaat

De jongens van het vijfde jaar houtbewerking kregen de opdracht om een nieuwe trein te maken, identiek aan het oude model”, zeggen leerkrachten Filip Mangelschots en Karen Cox. “Het enige verschil is een kruiptunnel. Die had de vorige trein niet. De tunnel maakt het klim-, kruip en klauterplezier alleen maar groter. Vier maanden geleden zijn we van start gegaan met dit project en gisteren kon de trein dan eindelijk op de speelplaats van de school geplaatst worden.” De school werkt wel meer projecten uit die dienstbaar kunnen zijn voor de gemeenschap. Voor de studenten houtbewerking was het alleszins fijn om te zien wat het resultaat van hun handenarbeid opleverde.

Enthousiaste reacties

Het enthousiasme van de kleuters liet hen zeker niet onberoerd. Samen met hen op de foto was geen problemen. Voor de kleuters waren de stoere kerels helden.

“Hij is mooi geworden”, zeggen enkele kinderen. “De andere was kapot en nu hebben we dus een nieuwe trein. Toen we gisteren gingen zwemmen zagen we een vrachtwagen waar onze trein opstond. Dat was wel spannend. Vandaag staat hij al op de speelplaats en hebben we hem al eens uitgeprobeerd. We zijn er blij mee.”

“Bij het maken van de trein hebben we uiteraard rekening gehouden met de wettelijk richtlijnen qua veiligheid”, zegt Mangelschots. “We hebben nauw samengewerkt met een inspecteur van Igean. Die zal maandag het speeltuig komen controleren en definitief komen goedkeuren. Dan kunnen de kleuters er naar hartenlust in, op en rond spelen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio