Witvrouwen/Maddens winnen eerste groepsduel op EK beachvolleybal U20, Vandycke/Vandendriessche verliezen

Het Belgische duo Christophe Witvrouwen en Lars Maddens heeft donderdag zijn eerste groepswedstrijd gewonnen op het Europees kampioenschap beachvolleybal voor min 20-jarigen in het Turkse Antalaya. Bij de meisjes verloren Anke Vandycke en Lotte Vandendriessche hun eerste wedstrijd na een spannend duel.

Christophe Witvrouwen en Lars Maddens namen het in hun eerste wedstrijd in poule E op tegen het Portugese duo Joao Pedrosa en Lidio Guedes, het twaalfde reekshoofd op dit EK onder 20 jaar. Witvrouwen en Maddens begonnen als 21e reekshoofd als underdog aan de partij maar dit was op het veld niet te merken. Ze wonnen de partij in twee sets met 21-19 en 21-16. De wedstrijd duurde 34 minuten.

Bij de meisjes gaven Anke Vandycke en Lotte Vandendriessche, net als Witvrouwen/Maddens het 21e reekshoofd op dit EK, het Tsjechische duo Tereza Kotlasova en Daniela Resova partij in poule E. Het twaalfde reekshoofd had de handen vol met de Belgische meisjes maar won de wedstrijd toch na twee zwaarbevochten sets, 22-20 en 24-22. Het winnende matchpunt viel pas na 49 minuten.

Vrijdag worden bij zowel de jongens als de meisjes de overige poulewedstrijden afgewerkt. Witvrouwen en Maddens nemen het dan op tegen de als vijfde geplaatste Oekraïners Oleh Plotnytskiy en Tymofii Poluain en de lager geplaatste Zwitsers Janis Gysin en Yves Roth.

Vandycke en Vandendriessche spelen in de voormiddag tegen de Finse meisjes en vijfde reekshoofden Ida Sinisalo en Niina Ahtiainen. In de namiddag nemen ze het op tegen het 28e reekshoofd, het Portugese duo Gabriela Coelho en Margarida Vasques.

Meer sportnieuws