© AFP

Arda Turan verontschuldigt zich bij Turkse fans

Turkije zal zich moeten herpakken en een vuist maken als het vrijdag tegen regerend Europees kampioen Spanje punten wil pakken. De eerste wedstrijd in groep D werd kansloos verloren tegen Kroatië en bij verlies is het zo goed als zeker uitgeschakeld.

De eerste wedstrijd verliep niet echt ideaal voor de Turken: ze creëerden weinig kansen en mochten van geluk spreken dat de Kroaten een resem kansen misten. Met een 1-0 nederlaag kwamen de troepen van Fatih Terim nog goed weg. Sterspeler Arda Turan werd zelfs vroegtijdig gewisseld vanwege zijn zwakke match. “Ik wil me verontschuldigen bij de Turkse fans”, zo zei hij achteraf. “Ik heb niet goed gespeeld, mijn ploegmaats hebben een mooie strijd geleverd.”

Punten pakken wordt niet simpel want tegenstander in het Stade de Nice wordt Spanje. Dat kan zich mits winst al verzekeren van de 1/8 finales. De wedstrijd tegen de Tsjechen verliep niet vlekkeloos: pas in de slotfase kopte Gerard Piqué La Roja naar winst, maar de troepen van bondscoach Del Bosque startten toch als torenhoog favoriet tegen Turkije. “We willen eerste eindigen”, zo zei de Spaanse bondscoach na de 1-0 overwinning op de Tsjechen. Hij toonde zich tevreden over de wedstrijd.

Met 67 procent balbezit in de eerste wedstrijd hadden de Spanjaarden ook het meeste balbezit van alle ploegen op dit EK. En niet verwonderlijk: Spanje stond na de eerste speeldag ook op kop van het klassement van het aantal passes: 694.