© AP

Tsjechische bondscoach: “Willen nu vier punten pakken”

Na het 1-0 verlies tegen Spanje op de eerste speeldag moet Tsjechië vrijdag op zoek naar zijn eerste punten in groep D. Het komt in Saint-Etienne tegenover Kroatië te staan, dat in zijn eerste wedstrijd de Turken versloeg met 1-0.

Tsjechië speelde tegen Spanje een verdienstelijke wedstrijd maar doelman Petr Cech moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven op een kopbal van Piqué. Dat betekent dat de Tsjechen tegen Kroatië minstens een punt en liefst drie punten moeten pakken, willen ze uitzicht behouden op de 1/8 finales.

De Tsjechen rekenen onder meer op spelmaker Tomas Rosicky, op het EK 2000 de jongste Tsjechische speler en nu met zijn 35 de oudste. “We willen vier punten pakken in de twee volgende wedstrijden”, zo zei de Tsjechische bondscoach Pavel Vrba na de wedstrijd tegen Spanje.

Bij Kroatië rekent men met name op Juventus-spits Mario Mandzukic, Luka Modric (Real Madrid) en Ivan Rakitic (FC Barcelona) om de drie punten en de daarbijhorende kwalificatie voor de 1/8 finales te verzekeren.