© Photo News

Jens Keukeleire wint openingsetappe in Ronde van Slovenië

Na 177,8 kilometer tussen de hoofdstad Ljubljana en Koper haalde onze landgenoot het in een sprint met drie van de Italiaan Diego Ulissi en de Brit Scott Thwaites. Even later vervolledigden de Italianen Francesco Gavazzi en Sacha Modolo de top vijf. De tweede etappe in deze Ronde van Slovenië brengt het peloton vrijdag over 217,2 kilometer van Nova Gorica naar Golte. Zaterdag volgt er een individuele tijdrit, de slotrit staat zondag op het programma.

De vroege vlucht kwam op naam van vijf renners: Jon Bozic (Adria Mobil Cycling), Tilen Finkst (Radenska Ljubljana), Michele Viola (Meridiana Kamen Team), Marek Canecky (Amplatz-BMC) en onze landgenoot Kenny De Ketele (Topsport-Vlaanderen). Na 60 kilometer telden ze een maximale voorsprong van zeven minuten op het peloton waar Team Sky en Dimension Data, voor hun sprinters, de jacht op de vluchters op zich namen.

Met nog 20 kilometer voor de boeg werden met De Ketele en Canecky de laatste twee vluchters gegrepen. Daarna probeerden Pavel Brutt en Pavel Kochtetkov op de verrassing te spelen, maar zonder al te veel succes. Zij werden iets voorbij de vod van 10 kilometer ingerekend door een voorwacht van het peloton, waar enkele sprinters waren gelost na de beklimming van de Gazon.

Vervolgens waagde Rein Taaramae (Katusha) zijn kans, maar door het werk van Orica-GreenEdge en Lampre-Merida kwam ook aan zijn avontuur een eind. Het werd een sprint met een kleine groep en daarin toonde Keukeleire zich de snelste.Het is voor onze 27-jarige landgenoot zijn achtste profzege in zijn carrière. Wel was het al geleden van 9 augustus 2013, een etappe in de Ronde van Burgos (2.BC), dat hij nog eens mocht juichen.

De tweede etappe in deze Ronde van Slovenië brengt het peloton vrijdag over 217,2 kilometer van Nova Gorica naar Golte. Zaterdag volgt er een individuele tijdrit, de slotrit staat zondag op het programma.

Meer sportnieuws