© ©PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN

Handelsingenieur nieuwe voorzitter Antwerp Management School

De raad van bestuur van de Antwerp Management School (AMS) wordt voortaan geleid door handelsingenieur Alain Beyens, ceo van Pelican Rouge Group. Hij volgt Christian Leysen op, die moet stoppen. Beyens zal de groei van de school mee begeleiden, evenals de verhuis van de instelling naar de locatie ‘Boogkeers’ aan het Mechelseplein.

AMS is een autonome school in de schoot van de Universiteit Antwerpen. Ze telt zo’n 3.000 studenten voor 92 opleidingen en wordt geleid door decaan Paul Matthyssens. De voorbije twaalf jaar zat ondernemer Christian Leysen de raad van bestuur voor. Na twee ambtsperiodes was hij niet meer herkiesbaar.

Zijn mandaat wordt nu overgenomen door Alain Beyens. Hij is ceo van de Pelican Rouge Group en was voorheen actief bij StarBev en Anheuser-Busch InBev. Beyens is handelsingenieur van opleiding en volgde een managementopleiding aan IPO, de voorloper van het huidige AMS.

“Als business school heeft AMS een belangrijke rol te vervullen, niet alleen in het opleiden en begeleiden van toekomstige managers, maar ook op het vlak van research en innovatie”, zegt Beyens in een eerste reactie. “Ik kijk ernaar uit om samen met Paul Matthyssens en zijn team te werken aan de verdere uitbouw van de school”.

“Het was een boeiende periode die dit jaar aangevuld werd met de integratie van het kenniscentrum ‘Flanders Inshape’ en in het najaar het Vlaams Instituut voor Mobiliteit”, verklaart uittredend voorzitter Leysen. In Beyens ziet hij onder meer een “ervaren manager met internationale ervaring om de groei van de voorbije jaren voort te zetten”.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio