Kreder verrast sprinters in Ster ZLM Toer

Foto: Photo News

Kreder verrast sprinters in Ster ZLM Toer

Print
Wesley Kreder heeft donderdag de eerste etappe in de Ster ZLM Toer (Ned/2.1) gewonnen. De 25-jarige Nederlandse renner van Roompot Oranje Peloton toonde zich na 186 kilometer in het Nederlandse Oss de sterkste van een groepje vluchters dat een sprintend peloton voor bleef. Hij haalde het voor zijn landgenoten Twan van den Brand (Cyclingteam Jo Piels) en Merijn Korevaar (Rabobank Development Team). Marcel Kittel won de sprint van het peloton.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht met vier renners: Merijn Korevaar (Rabobank Development Team), Wesley Kreder (Roompot Oranje Peloton), Jasper Hamelink (Metec-TKH) en Twan van den Brand (Jo Piels). Het peloton leek de ontsnapping onder controle te houden en liet de voorsprong nooit boven de vijf minuten komen.

De jacht op de leiders werd evenwel te laat ingezet en drie van de vier vluchters bleven voorop. Het was Kreder die het haalde voor zijn metgezellen, goed voor zijn tweede profzege in zijn carrière na de overwinning in de Tour de Vendée (1.BC) in 2012. Jos van Emden, winnaar van de proloog woensdagavond in Goes, behoudt wel zijn leiderstrui.

Meer sportnieuws