Goffin treft Federer in Halle voor een plaats in halve finales

Foto: AP

Goffin treft Federer in Halle voor een plaats in halve finales

Print

Goffin, vijfde reekshoofd in Duitsland, haalde het eerder op de dag in de tweede ronde na een opgave van de dertigjarige Oekraïense qualifier Sergiy Stakhovsky (ATP 100). Topreekshoofd Federer was even later in twee sets (6-3 en 7-5) te sterk voor de Tunesiër Malek Jaziri (ATP 64).

David Goffin kon in vier wedstrijden nog niet winnen van de Zwitserse voormalige nummer een van de wereld. De laatste keer dat beide spelers het tegen mekaar opnamen, was begin dit jaar in de achtste finales van het Australian Open. Toen kegelde Federer onze landgenoot in drie sets (6-2, 6-1 en 6-4) uit het toernooi. In Halle spelen Federer en Goffin eerstdaags wel voor de eerste keer tegen mekaar op gras.

Federer is op jacht naar zijn ngende titel in Halle, waar hij in veertien deelnames nooit slechter deed dan de kwartfinales. Goffin maakt in Halle dan weer zijn seizoensdebuut op gras. Nadat hij op Roland Garros de kwartfinales had bereikt, gaf Goffin forfait voor het grastoernooi van vorige week in het Nederlandse Rosmalen. Daar haalde hij in 2015 nog de finale.

Meer sportnieuws