© FJMDesign

Graspop: om deze 5 redenen moet je er dit jaar echt wel bij zijn

Vandaag gaat in Dessel de 21ste editie van het metalfestival Graspop van start. Ook Gazet van Antwerpen gaat er naartoe, en geeft vijf redenen waarom je niet mag ontbreken.

© EPA

1.Het afscheid van Black Sabbath

De legendarische groep rond zanger Ozzy Osbourne is inmiddels bejaard, en wil in de komende jaren van een welverdiend pensioen genieten. De groep is daarom bezig aan zijn afscheidstournee. Hun passage in Dessel is hoogstwaarschijnlijk de allerlaatste ooit in België. Black Sabbath wordt gezien als een van de grondleggers van trash, doom en heavy metal. En de klassieker ‘Paranoid’ kan intussen zelfs door je grootouders worden meegezongen. Niet te missen!

© Koen Bauters

2.De boze wereld

Het gaat niet goed met deze aardbol. Terroristen zaaien dood en vernieling, Eddy Wally is niet meer en juni staat tot hiertoe vooral bekend als een regenmaand. Tijd dus om je op een gezonde manier af te reageren, door op en neer te headbangen met uw al dan niet wilde haren. Op Graspop kunt u zich trouwens probleemloos laten gaan. Als je tijdens een of andere moshpit tegen de grond gaat, word je meteen recht geholpen door uw medefestivalgangers. Want metalliefhebbers zijn de vriendelijkste mensen die er bestaan.

© AFP

3.Antwerpse trots

Als goede Antwerpenaar ben je moreel verplicht om uw mede-Antwerpenaren te steunen op de belangrijkste momenten van hun leven. Dirk Verbeuren uit Hove beleeft vrijdag zo’n moment. Om 19u50 beklimt hij het hoofdpodium als drummer van de legendarische Amerikaanse metalgroep Megadeth. Mis het niet. Zijn familie is alvast apetrots!

© if

4.Iron Maiden

De Britse metalact rond Bruce Dickinson is een van de allergrootste in het genre. Als je zondagavond bordjes met 666 ziet staan, dan is dat niet het aantal pintjes dat de betrokken festivalganger wil consumeren, maar wél het nummer van het beest. ‘The number of the beast’ zal zondag door tienduizenden mensen worden mee gescandeerd, net als de topsong ‘Fear of the dark’.

© DBA

5.Vestimentaire geneugten

Metalgroepen staan bekend om hun mooie artwork en vaak prachtige t-shirts. Zelfs stylist Jani Kazaltzis heeft zich recentelijk tot de metal bekeerd. En de hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis ruilt zijn nette pakken van op het werk in zijn vrije tijd ook voor t-shirts van metalgroepen. Hoeveel extra goedkeuringen moet je nog hebben om overstag te gaan?