© bfm

© bfm

© bfm

1/3

Tijdlang ernstige verkeershinder op Antwerpse Ring

Op de Antwerpse Ring ter hoogte van Merksem in de richting van Gent hebben kiezels op de rijbaan voor verkeershinder gezorgd. Een vrachtwagen verloor vermoedelijk zonder het te beseffen een deel van zijn vracht. De Antwerpse Ring was hierdoor zeer drukbevolkt.

Ter hoogte van het Sportpaleis waren er kiezels over de ganse rijbaan verspreid geraakt. De drie linkse rijstroken zijn momenteel vrijgemaakt voor verkeer. De brandweer en de civiele bescherming waren nog even bezig met het opkuisen van de rechterrijstrook en de pechstrook.

© Vlaams Verkeerscentrum

Door tal van ongevallen en verkeershinder was de ochtendspits op de Antwerpse wegen enorm druk . Ook ’s middags was de hinder op Ring groot te noemen. Op de E17 in de richting van Antwerpen was door een defect voertuig ter hoogte van Zwijndrecht de rechterrijstrook versperd. Er heerste een file vanaf Sint-Niklaas tot Antwerpen-West. Door het bovenstaande ladingverlies in Merksem was er file op de Ring vanaf Antwerpen-Zuid tot Antwerpen-Oost. Het Vlaams Verkeerscentrum raadde de reizigers aan om, wie zich vanuit Gent richting Hasselt begeeft, via Brussel te rijden. Het verkeer dat vanuit Sint-Niklaas naar Antwerpen rijdt, kon beter omrijden via de N16 en de A12.

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie, werfinfo en meer nieuws over mobiliteit

Meer nieuws